Regenboogsalade met gegrilde kip en Limburgse aardbeien
Feestelijk, gezond & kleurrijk - perfect voor Limburg Pride!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 kleine krop Romeinse sla
- 100 g veldsla
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 150 g Limburgse aardbeien
- 100 g blauwe bessen
- 1 kleine rode ui
- 80 g feta
- 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
- Peper en zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Marineer de kipfilets met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Grill de kip in een grillpan of op de barbecue in ca. 8-10 minuten gaar. Laat rusten en snijd in dunne plakjes.
- Was en snijd de sla, veldsla, paprika’s (in blokjes of repen), komkommer (in halve schijfjes), aardbeien (gehalveerd), en ui (flinterdun).
- Doe de sla en veldsla op een grote schaal. Verdeel de paprika, komkommer, aardbeien, blauwe bessen en rode ui er in een regenboogpatroon overheen, zodat de kleuren goed zichtbaar zijn.
- Verkruimel de feta erover en strooi de geroosterde pompoenpitten eroverheen.
- Leg de gegrilde kipfilet bovenop de salade.
- Klop voor de dressing de olijfolie, balsamicoazijn, honing en mosterd door elkaar en druppel over de salade net voor het serveren.
Tip: Maak er een écht feest van door eetbare bloemen toe te voegen, zoals viooltjes of Oost-Indische kers.