Knolselderijstamppot met magere rookworst
(2 personen, koolhydraat- en kcal-arm)
Ingrediënten
- 400 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 300 g bloemkoolroosjes (extra vulling i.p.v. aardappel)
- 1 kleine prei, in dunne ringen
- 1 el olijfolie of bakspray
- 1 tl mosterd
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 magere rookworst (ca. 120-150 g pp, bijv. kiprookworst van de slager of supermarkt)
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Koken van groenten:
- Zet een pan op met de knolselderij en bloemkool. Voeg water toe tot alles net onder staat, eventueel lichtzouten.
- Kook in ± 15 minuten gaar.
- Rookworst verwarmen:
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, bij voorkeur in heet (maar niet kokend) water.
- Prei bakken:
- Verhit de olijfolie of gebruik bakspray in een koekenpan.
- Bak de prei in 3-4 minuten zacht en licht gekleurd.
- Stampen:
- Giet de knolselderij en bloemkool af en stamp ze samen fijn.
- Voeg de mosterd en de helft van de bieslook toe.
- Schep de gebakken prei erdoor.
- Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
- Serveren:
- Verdeel de stamppot over 2 diepe borden.
- Snijd de rookworst in plakken en leg erbij.
- Garneer met de rest van de bieslook.
Tips om het nóg lichter te maken
- Voeg verse spinazie of veldsla toe voor extra volume en vezels zonder extra kcal.
- Kies een plantaardige rookworst als je nóg minder vet wilt.
- Gebruik magere mosterd en eventueel light-margarine in plaats van olie.
Voedingswaarde (indicatie per persoon)
- Kcal: ca. 300-350 kcal
- Koolhydraten: ca. 15-18 g
- Eiwitten: ca. 17-20 g
- Vetten: ca. 10-13 g
(waarden zijn afhankelijk van type rookworst en exacte hoeveelheden)
Smakelijk!
Doe de Test! Is 'Slank in 9 weken met Tim Torfs' iets voor mij?Je voelt het niet lekker in je vel en je wil actie ondernemen! Je wil afvallen en je wil een duurzaam resultaat... |





