Pompoenlasagne van Gezonde Videe | Instituut Tim Torfs

Pompoenlasagne van Gezonde Videe

Pompoenlasagne van Gezonde Videe

Hieronder vind je een recept voor pompoenlasagne met gezonde videe als vulling. In plaats van lasagnebladen gebruik je schijven butternutpompoen. Dit is een heerlijk, gezond en origineel gerecht, perfect als lichte ovenschotel!

Ingrediënten

Voor de “lasagnebladen”

  • 1 grote butternutpompoen (geschild en in lange, dunne plakken gesneden – gebruik een mandoline of scherp mes)
  • Olijfolie, peper en zout

Voor de videe-vulling

  • 400 g kipfilet (of kippenhaasjes)
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 1 prei (optioneel), in ringetjes
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 500 ml magere kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels volkoren bloem (of speltbloem)
  • 100 ml halfvolle melk (of ongezoete amandelmelk)
  • 2 eetlepels magere platte kaas (of Griekse yoghurt 0%)
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • Verse peterselie, fijngehakt

Voor de afwerking

  • 30 g geraspte 30+ kaas (optioneel, voor een gratin-korstje)
  • Eventueel extra peterselie

Bereiding

1. Voorbereiden van de butternutpompoen

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de butternut in de lengte in dunne schijven (±0,5 cm dik).
  • Leg de plakken op een bakplaat, bestrijk licht met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Rooster de schijven 10 minuten in de oven zodat ze mals worden, maar nog stevig blijven.

2. Gezonde videe maken

  • Breng de kipfilet aan de kook in de bouillon en laat zachtjes garen (ca. 15 min). Haal uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar. Bewaar de bouillon.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan. Stoof ui, wortel en prei enkele minuten. Voeg de champignons toe en bak tot alles zacht is.
  • Voeg de bloem toe, roer goed door en laat 1 minuut meebakken. Voeg geleidelijk de bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
  • Roer de kip, platte kaas (of yoghurt) en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep er op het einde de peterselie door.

3. Lasagne opbouwen

  • Neem een ovenschaal en start met een laagje pompoenplakken.
  • Schep er een deel van de videe-vulling overheen.
  • Ga zo door tot alles op is, eindig met een laagje pompoen. Bestrooi eventueel met de geraspte kaas.

4. Bakken

  • Zet de lasagne ca. 25 minuten in de oven op 180°C, tot de kaas mooi goudbruin is en de lasagne goed warm.

5. Serveren

  • Werk af met extra peterselie. Serveer met een frisse groene salade.

Tip

  • Wil je het vegetarisch? Gebruik quorn, linzen of jackfruit in plaats van kip.
  • Restjes? Deze lasagne is ook koud heerlijk als lunch de dag erna!

Eet smakelijk! 

Daen verliest 25,2 kilo in 11 weken! "Wat een hunk!"

Een complete metamorfose in amper 3 maanden tijd! Zonder honger! Zonder shakes! Zonder vervangmaaltijden!

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel.

Ja, ik start nu!