Recept: Croque met Appel, Gekarameliseerde Ui, Gruyère & Augurkjes (voor 2 personen)
Ingrediënten
- 4 sneden zuurdesembrood
- 1 grote gele ui
- 1 el ongezouten boter (of olijfolie)
- 1 kleine appel (bijv. Jonagold of Elstar), in dunne schijfjes
- 100 g Gruyère, geraspt
- 1 el Dijonmosterd
- 4-6 kleine augurkjes, in plakjes
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Gekarameliseerde ui maken:
- Pel de ui en snij in dunne ringen.
- Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe met een snufje zout.
- Bak langzaam (10-15 min) tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn. Roer regelmatig.
- Brood voorbereiden:
- Smeer één kant van elke snee zuurdesembrood licht in met Dijonmosterd.
- Beleggen:
- Verdeel de gekarameliseerde ui over twee sneden brood (op de mosterdkant).
- Leg daarbovenop plakjes appel.
- Bestrooi gelijkmatig met de geraspte Gruyère.
- Breng op smaak met peper.
- Dek af met de overige sneetjes brood (mosterdkant naar binnen).
- Croques bakken:
- Verhit een (grill)pan op middelhoog vuur.
- Leg de croques in de pan, druk even aan en bak 3-4 minuten per kant tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten. (Eventueel onder een grillijzer bakken.)
- Serveren:
- Snijd de croques diagonaal doormidden.
- Garneer met de plakjes augurk bovenop elke croque.
Tip: Lekker met een groene salade erbij!
Eet smakelijk!
|
Tim's nieuwste Recept: Kip in Zoete Sojasaus met Pikante Honingpinda’sKip in zoete sojasaus met knoflookrijst en groenten, afgemaakt met pittige honingpinda’s voor extra smaak en crunch. |





