Zalmfilet in Panko met Slamix, Komkommer, Kalamata-olijven & Aardappelpuree met Bieslook | Instituut Tim Torfs

Zalmfilet in Panko met Slamix, Komkommer, Kalamata-olijven & Aardappelpuree met Bieslook

Zalmfilet in Panko met Slamix, Komkommer, Kalamata-olijven & Aardappelpuree met Bieslook

Voor 2 personen: dit gerecht is lekker genoeg zonder aardappelpuree! Dat kies je dus zelf.

Ingrediënten

Voor de zalm en salade

  • 2 zalmfilets (ca. 150 g per stuk)
  • 40 g panko (Japans broodkruim)
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 100 g slamix
  • ½ komkommer, in halve maantjes
  • 10 kalamata-olijven, gehalveerd & ontpit
  • 8-10 rode kerstomaten
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Citroenpartjes (optioneel)

Voor de aardappelpuree ( die je gerust kan weglaten )

  • 400 g aardappelen, geschild en in stukjes
  • 2-3 el melk
  • 1 el (plantaardige) boter
  • 2 el verse bieslook, fijngehakt
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Panko-mix maken: Meng de panko met peterselie, bieslook, geperste look, een snufje peper en een eetlepel olijfolie.
  3. Zalm voorbereiden: Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi licht met peper en zout. Verdeel het panko-mengsel over de bovenkant van de zalmfilets en druk licht aan.
  4. Tomaatjes toevoegen: Leg de kerstomaatjes (gehalveerd of heel) rondom de zalm op de bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en een snufje zout.
  5. Zalm en tomaatjes bakken: Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 18-20 minuten, tot de zalm gaar is en de panko goudbruin.
  6. Aardappelpuree maken:
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water.
  • Giet ze af en stamp fijn.
  • Voeg melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
  • Roer op het einde de verse bieslook erdoor en kruid met peper en zout.
  1. Salade maken: Meng de slamix met komkommer en olijven. Breng op smaak met olijfolie, peper en eventueel wat citroensap.
  2. Serveren: Verdeel de slamix over twee borden. Leg de zalmfilet en geroosterde kerstomaatjes erbij. Serveer met een portie aardappelpuree met bieslook. Werk af met extra verse kruiden en een partje citroen naar wens.

Waarom is bieslook gezond?

Bieslook is rijk aan vitamine K en vitamine C, bevat antioxidanten en is goed voor de spijsvertering. Het geeft veel smaak zonder extra calorieën toe te voegen. Hierdoor is bieslook een lekkere én gezonde toevoeging aan je maaltijd!



Eet smakelijk!

Slank met Tim Torfs all-in pakket met 9 weken coaching bij een coach in je buurt of online! Samen bereiken we jouw doel!

Slank met Tim Torfs all-in pakket met 9 weken coaching bij een coach in je buurt of online! Samen bereiken we jouw doel!

Begin vandaag nog met het transformeren van je leven met het Slank met Tim Torfs Lifestyle Programma en haal je gezonde en fittere zelf naar voren. Dit complete pakket is speciaal samengesteld om (afhankelijk van je startgewicht ) gewichtsverlies te bereiken zonder dat je honger hebt of shakes en vervangmaaltijden nodig hebt.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel.

Ja, ik start nu!