Voor 4 personen – zonder room, zonder bloem, mét bakspray
Ingrediënten
- 4 stronken witloof (±600 g), in reepjes
- 1 kleine prei (alleen het wit, in ringen)
- 1 kleine ui, gesnipperd
- Bakspray
- 1 liter groentebouillon (bij voorkeur zoutarm of bio)
- 400 gram gepelde scampi
- Zwarte peper, versgemalen
- Zout naar smaak
- Paar takjes verse peterselie of kervel voor de afwerking
- Optioneel: snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
- Groenten voorbereiden: Snijd het witloof in fijne reepjes. Snipper de ui en snijd de prei in ringen.
- Soepbasis maken: Verhit een ruime (soep)pan en spray de bodem lichtjes in met bakspray. Fruit de ui, prei en witloof op middelhoog vuur ca. 5 minuten tot de groenten glazig zijn.
- Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten goed gaar zijn.
- Soep pureren: Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper, eventueel zout en een beetje nootmuskaat.
- Bak de scampi kort in bakspray en strooi er kippenkruiden over!
- Serveren: Schep de soep in kommen. Garneer met de scampi en strooi er wat verse peterselie of kervel over.
- Geniet ervan! Serveer direct.
Tip: Wil je de soep nòg romiger (zonder dat je koolhydraten of vetten toevoegt)? Voeg dan een halve, geschild en in stukjes gesneden courgette toe wanneer je de groenten gaat koken, en pureer alles samen.
Smakelijk eten!
Wil je bellen met Tim Torfs? Wil je meer informatie over het dieet, de formule, de prijzen?Maak hier je afspraak voor een gratis belmoment! |






