Koolhydraatarme Witloofsoep met Scampi | Instituut Tim Torfs

Koolhydraatarme Witloofsoep met Scampi

Koolhydraatarme Witloofsoep met Scampi

Voor 4 personen – zonder room, zonder bloem, mét bakspray

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof (±600 g), in reepjes
  • 1 kleine prei (alleen het wit, in ringen)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • Bakspray 
  • 1 liter groentebouillon (bij voorkeur zoutarm of bio)
  • 400 gram gepelde scampi
  • Zwarte peper, versgemalen
  • Zout naar smaak
  • Paar takjes verse peterselie of kervel voor de afwerking
  • Optioneel: snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Groenten voorbereiden: Snijd het witloof in fijne reepjes. Snipper de ui en snijd de prei in ringen.
  2. Soepbasis maken: Verhit een ruime (soep)pan en spray de bodem lichtjes in met bakspray. Fruit de ui, prei en witloof op middelhoog vuur ca. 5 minuten tot de groenten glazig zijn.
  3. Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten goed gaar zijn.
  4. Soep pureren: Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper, eventueel zout en een beetje nootmuskaat.
  5. Bak de scampi kort in bakspray en strooi er kippenkruiden over!
  6. Serveren: Schep de soep in kommen. Garneer met de scampi en strooi er wat verse peterselie of kervel over.
  7. Geniet ervan! Serveer direct.

Tip: Wil je de soep nòg romiger (zonder dat je koolhydraten of vetten toevoegt)? Voeg dan een halve, geschild en in stukjes gesneden courgette toe wanneer je de groenten gaat koken, en pureer alles samen.

Smakelijk eten!

Foto van een tevreden klantje :-)  Bedankt Liliane!
Foto van een tevreden klantje :-) Bedankt Liliane!

 

Wil je bellen met Tim Torfs? Wil je meer informatie over het dieet, de formule, de prijzen?

Maak hier je afspraak voor een gratis belmoment!

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel.

Ja, ik start nu!