Ingrediënten
Voor de steak:
- 2 steaks (á 150 gram per persoon)
- Peper & zout
Voor de gebakken aardappelen:
- 200 gram vastkokende aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper & zout
- (Eventueel verse kruiden zoals tijm en rozemarijn)
Voor de sperziebonen:
- 400 gram sperziebonen
- Snufje zout
Voor de knoflook-sesamboter:
- 1 klontje roomboter (ca. 30 g)
- 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel sojasaus
Bereidingswijze
1. Voorbereiden
- Haal de steaks ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes of blokjes (met of zonder schil).
2. Gebakken aardappelen
- Kook de aardappelen 5 minuten voor in gezouten water.
- Giet af en dep droog.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kruiden.
3. Sperziebonen
- Dop de sperziebonen en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar met een snufje zout.
- Giet af en spoel kort na met koud water.
4. Steak bakken
- Dep de steaks droog.
- Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op hoog vuur.
- Bak de steaks 2-3 minuten per kant voor medium-rare (afhankelijk van de dikte).
- Haal uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.
5. Knoflook-sesamboter maken: dit ga je heerlijk vinden!
- Doe een klontje boter in dezelfde pan van de steak.
- Voeg de fijngehakte knoflook en het sesamzaad toe en bak 1 minuut zachtjes.
- Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door. Haal direct van het vuur.
Serveren
- Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden.
- Leg de steak erbij en schep de warme knoflook-sesamboter over het vlees.
- Serveer direct.
Tip: Voor extra smaak kun je wat fijngehakte peterselie of bieslook toevoegen aan de knoflook-sesamboter.
Smakelijk eten!
|
Tim Torfs Travel*Ontdek Tim Torfs Travel – Luxe Vakantie, Ultiem Genieten* Jarenlang hebben wij met trots gasten mogen ontvangen in onze exclusieve wellness met luxe bed & breakfast in Beringen. Door het vertrouwen en enthousiasme van onze bezoekers is het concept van Tim Torfs Travel de voorbije jaren verder gegroeid. |





