Steak met Gebakken Aardappelen, Sperziebonen en Knoflook-Sesamboter | Instituut Tim Torfs

Steak met Gebakken Aardappelen, Sperziebonen en Knoflook-Sesamboter

 Steak met Gebakken Aardappelen, Sperziebonen en Knoflook-Sesamboter

Ingrediënten

Voor de steak:

  • 2 steaks (á 150 gram per persoon)
  • Peper & zout

Voor de gebakken aardappelen:

  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper & zout
  • (Eventueel verse kruiden zoals tijm en rozemarijn)

Voor de sperziebonen:

  • 400 gram sperziebonen
  • Snufje zout

Voor de knoflook-sesamboter:

  • 1 klontje roomboter (ca. 30 g)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze

1. Voorbereiden

  • Haal de steaks ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes of blokjes (met of zonder schil).

2. Gebakken aardappelen

  1. Kook de aardappelen 5 minuten voor in gezouten water.
  2. Giet af en dep droog.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kruiden.

3. Sperziebonen

  1. Dop de sperziebonen en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar met een snufje zout.
  2. Giet af en spoel kort na met koud water.

4. Steak bakken

  1. Dep de steaks droog.
  2. Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op hoog vuur.
  4. Bak de steaks 2-3 minuten per kant voor medium-rare (afhankelijk van de dikte).
  5. Haal uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.

5. Knoflook-sesamboter maken: dit ga je heerlijk vinden! 

  1. Doe een klontje boter in dezelfde pan van de steak.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook en het sesamzaad toe en bak 1 minuut zachtjes.
  3. Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door. Haal direct van het vuur.

Serveren

  • Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden.
  • Leg de steak erbij en schep de warme knoflook-sesamboter over het vlees.
  • Serveer direct.

Tip: Voor extra smaak kun je wat fijngehakte peterselie of bieslook toevoegen aan de knoflook-sesamboter.

Smakelijk eten!

Tim Torfs Travel

Tim Torfs Travel

*Ontdek Tim Torfs Travel – Luxe Vakantie, Ultiem Genieten* Jarenlang hebben wij met trots gasten mogen ontvangen in onze exclusieve wellness met luxe bed & breakfast in Beringen. Door het vertrouwen en enthousiasme van onze bezoekers is het concept van Tim Torfs Travel de voorbije jaren verder gegroeid.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel.

Ja, ik start nu!