Chia Energiereep
Chia Energiereep

Ingrediënten 10 personen 

  • 125 gram chiazaadjes
  • 150 gram kokosrasp
  • 50 gram noten ( walnoot,hazelnoot,macadamianoot…)
  • 10 gedroogde vijgen/dadels
  • 4 volle eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 2 theelepels natuurlijk vanille extract

Dit heerlijke en gezonde tussendoortje helpt je door de taaie momentjes, omdat het boordevol energie zit en ook nog eens gezond is!

Voorbereiding chia energiereep

Om de chia energiereep te maken begin je allereerst met het vermalen van de vijgen/dadels in een keukenmachine. Vervolgens voeg je de kokosrasp, de noten, de chiazaadjes, de kokosolie, de honing/agavesiroop en tot slot het vanille extract toe. Maak daarna de kokosolie iets warm totdat deze smelt en het geheel beter blijft plakken.

Doe wat bakpapier in een schaal. Het beste is om een vierkante schaal te gebruiken in verband met de uiteindelijke vorm. Zo laat het zich makkelijk delen. Het mengsel kan nu in de schaal. Druk stevig aan, zodat uiteindelijk een mooie reep ontstaat. Zet de schaal daarna in de koelkast zodat de energiereep mooi stevig wordt.

Afmaken chia energiereep

Na ongeveer 2 uur kun je de schaal uit de koelkast halen en snijd je deze vervolgens in mooie repen. De ingrediënten zijn voldoende voor ongeveer 20 repen. Wikkel tenslotte de repen in aluminiumfolie en leg ze in een broodtrommeltje of andere luchtdichte verpakking.

Klaar is je zelfgemaakte Chia Energiereep een ECHT gezond tussendoortje, voor het stillen van de lekkere trek!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...