Chimichurri



Ingrediënten (4 personen) 

  • 10 takjes verse tijm (blaadjes)
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Spaanse peper (fijngehakt)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterdpoeder
  • versgemalen zout en peper

Bereiding Chimchurri

Chimichurri, een groene kruidensaus die voornamelijk wordt gegeten bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Wist-je-datje: Chimichurri is vernoemd naar de Ier Jimmy McCurry, die zich in de 19e eeuw inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheid. Hij was degene die het gerecht bedacht en zijn naam is door de lokale bevolking (vanwege taalproblemen) verbasterd tot chimichurri. Vandaar!

Nu de bereidingswijze. Om de kruiden lekker grof te houden, kun je het best een vijzel gebruiken. Je doet eerst alle groene kruiden, knoflooktenen en mosterdpoeder in de vijzel en kenust de kruiden in de vijzel tot een massa. Beetje bij beetje voeg je de olie toe, totdat er een gladde massa ontstaat. Vervolgens roer je de rode wijnazijn erdoorheen. Tot slot voeg je de (heel fijn) gesnipperde ui en spaanse peper toe en maal je er naar smaak verse peper en een beetje zout overheen. Nog 1 keer goed roeren en klaar is je typisch Argentijnse steaksaus.

Chimichurri wordt ook wel eens gebruikt als marinade, maar wij vinden het vooral een heerlijk sausje voor bij de bbq!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!