arrow_drop_up arrow_drop_down
19 april 2019 

Gezonde kip kapsalon

2 personen

  • 300 gr kipfilet
  • Tros snoeptomaten
  • Bieslook
  • Ijsbergsla
  • Rode ui
  • 2 potjes magere yoghurt
  • 1 el light mayonaise (of Tim Torfs zero kalorie)
  • Cajunkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • Zoete aardappeltjes
  • Geraspte mozzarella

Snij de kipfilet in dunne blokjes en bak deze met de Pamspray of in wat kokosvet krokant.  Kruid met de cajunkruiden.  Snij de zoete aardappeltjes in frietvorm en bak deze gaar op een bakvel in de oven. Snij de rode ui in ringetjes.  Halveer de snoeptomaatjes.

Was de ijsbergsla.  Meng de magere yoghurt in een kommetje samen met de el light mayonaise en voeg de fijngesnipperde knoflook en bieslook toe. Neem een diep bord en leg eerst de kip,  Dan een laagje zoete aardappelfrietjes en daarop een laagje geraspte mozzarella.  Als laatste mag de ijsbergsla en de snoeptomaatjes erbij. Werk af met de yoghurtsaus en een paar takjes verse bieslook.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?