arrow_drop_up arrow_drop_down
25 februari 2020 

Healthy pancakes

Ingrediënten 2 personen 

  • 300 ml biologische volle yoghurt
  • 75 gram havermout
  • 2 eieren
  • bakje frambozen
  • handje rozijnen
  • 1 vanille stokje
  • 1 theelepel bakpoeder
  • chiazaadjes
  • kokosolie
  • topping, bijvoorbeeld:
  • kokosschaafsel, aardbeien, blauwe bessen en cacao nibs

Verras papa met deze heerlijke (gezonde!) pannenkoekjes van havermout, yoghurt en vanille. Ook perfect voor een “lazy sunday” of brunch!

Beslag havermout pannenkoek

Snijd het vanille stokje in de lengte doormidden en haal de zaadjes vervolgens met de botte kant van je mes in één keer uit de lijst. Doe de havermout samen met de rozijnen, vanille en bakpoeder in een keukenmachine en maal fijn. Meng vervolgens de yoghurt met de 2 eitjes. Meng de havermout met het yoghurt-mengsel en laat 10 minuten staan. Maak in de tussentijd de frambozen saus.

Frambozen saus

Plet de frambozen en breng ze aan de kook met een beetje water. Maak met behulp van de staafmixer een gladde saus en voeg daarna de chiazaadjes toe.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?