arrow_drop_up arrow_drop_down
1 maart 2020 

Home Made Pepernoten

Ingrediënten – 10 personen 

  • 175 gram havermeel
  • 6 gedroogde vijgen
  • 60 gram kokosolie
  • 5 eetlepels amandelmelk
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 3 flinke theelepels koekkruiden
  • 1,5 flinke theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Lekker bakken met de kids? Deze pepernoten zijn ideaal! Geen rauw ei, dus je kunt gewoon lekker tussendoor van het deeg snoepen.

Home Made Pepernoten

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zo lang tot er een deegbal ontstaat. Te korrelig? Voeg wat meer melk toe. Te plakkerig? Voeg wat meer meel toe. Proef tussendoor even of je vindt dat er genoeg koekkruiden en kaneel in het deeg zit.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletje van het deeg en druk ze met je duim een beetje plat op de bakplaat. Leg de pepernoten iets uit elkaar, ze worden nog wat groter als je ze bakt.

Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen. Zet een kopje thee en geniet van je zelfgebakken pepernoten!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?