Nieuw: gratis Tim Torfs e-magazine
Download nu!

Page content

article content

Rode bietenhummus

lngrediënten fase 2

2-3 rode bieten (250 gram)
1 el olijfolie
1 tl agavesiroop
1/2 ui
1 tl komijn
150 gr kikkererwten
2 teentjes knoflook
30 ml groentebouillon
30 ml soja yoghurt
30 ml olijfolie
1 tl tahin (sesampasta) of 1 tl pindakaas
citroensap — naar smaak
peper en zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de bieten grondig en snij de uiteinden eraf. Schil ze en snij ze vervolgens in vieren. Doe de olie en agavestroop in een ovenschaal en meng de rode bieten er door heen. Zorg dat de partjes aan alle zijden bedekt zijn met stroop en olie.
Bestrooi ze met peper en zeezout, dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bieten zacht zijn als je er met een spies in prikt. Laat ze 5 minuten rusten en afkoelen in de afgedekte schaal. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en stoof de ui glazig. Strooi de komijn over de ui, roer goed om en laat nog 1 minuut meebakken. Doe de geroosterde bieten, samen met de ui en de overige ingrediënten in een kom en pureer alles met de staafmixer tot een egale rode massa. Kruid af naar smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Comment Section

0 reacties op “Rode bietenhummus

Plaats een reactie


*