arrow_drop_up arrow_drop_down
18 maart 2019 

Tim Torfs maiskoekjes

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje selderij
  • 1 rode ui
  • 300 gr verse gekookte mais
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn in poedervorm
  • Zout en peper
  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • Kokosvet

Fruit de knoflook, de fijngesneden selderij en rode ui aan in een wok met de kokosolie.  Pureer de mais en doe de selderij, ui en look en de kruiden in een kom.  Roer alles goed door mekaar.  Breng de inhoud van de kom op smaak met peper en zout.  Voeg nu de eieren en de bloem toe en kneed net zolang er een kleverige massa ontstaat.  Doe het kokosvet in de wok en maak het heet.  Doe 1 el maismix in het vet, druk deze voorzichtig plat op de bodem van de pan en laat aan beide kanten mooi bruin kleuren.  Je bakt ongeveer 12 koekjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?