Volkoren havermout pannenkoekjes
13 april 2020 
1 min. leestijd

Volkoren havermout pannenkoekjes

Ingrediënten 4 personen 

  • 200 gr. volkoren meel
  • 50 gram Havermout vlokken (bijv. van Quaker)
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1,5 dl water
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • olijfolie of kokosvet om in te bakken
  • Zacht fruit naar keuze
  • Ahornsiroop

Volkoren havermout pannenkoekjes

Een lekkere start van de dag vol met goede ingredienten! In havermout zitten onder andere B vitamines, magnesium en vezels en het heeft en lage GI index waardoor je lang ‘vol’ zit. Het fruit geeft de pannenkoekjes smaak en zorgt tevens voor extra vitamines.

Leg de havermoutvlokken in een grote kom en overgiet met ongeveer 1,5 dl kokend water (de havermoutvlokken moeten net onder water staan). Laat de havermout 5 minuten wellen en voeg daarna meel, eieren en bakpoeder toe. Verdeel als laatst de melk gelijkmatig door het beslag en blijf roeren tot een mooi en gelijkmatig beslag ontstaat.

Verhit wat olie of kokosvet in een koekenpan en de pannenkoekjes in ongeveer 1 minuut per kant goud bruin. Omdat het beslag vrij dik is kun je waarschijnlijk 2-3 pannenkoekjes per keer bakken. Je kunt eventueel ook de hoeveelheden melk, meel en eieren halveren, je beslag is dan iets dunner. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden of in de oven (op 100 graden). Serveer de pannenkoekjes met fruit en ahornsiroop, eet smakelijk!

Variatietip: ook lekker op de zondagochtend met een beetje huttenkase, honing en vers fruit. Who needs greasy scones if you can have healthy pancakes?  🙂

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Geniet nu ook thuis van deze gezonde dieet producten...

PAM Original

Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...

Smaakgeheimen

De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.

Snickers Hi Protein Bar

Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Groentebouillon

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...