Zalmforel op zn ardens
Zalmforel op z'n ardens
04 december 2018 
1 min. leestijd

Zalmforel op z'n ardens

-4 zalmforel (schoongemaakt)
-peterselie (bosje +2 eetlepels fijngesneden peterselie)
-tijm (bosje)
-salie (bosje + 2 eetlepels fijngesneden salie)
-1 citroen (in plakjes)
-200 gram gerookt spek
-100 gram amandelschilfers
-2 eetlepels kappertjes
-boter
-peper
-zout

Salmon trout

1. Kruid de forellen langs de binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul de buikholte met de verse kruiden en de citroenplakjes. Wikkel elke forel in 3 lapjes spek.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een grote pan en smelt er een flinke klont boter in. Bak de forellen aan beide kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschaal, giet er het braadvet over en zet 8 minuten in de oven.

3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Smelt een klont boter in de pan. Voeg de kappertjes met wat van de azijn toe en kruid met peper en zout. Schep er de salie en de peterselie onder en laat even meebakken. Leg op elk bord een gebakken forel, haal de kruiden uit de buikholte weg en giet er de saus over.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...