arrow_drop_up arrow_drop_down
20 maart 2020 

Zeekraal-rucola salade

Ingrediënten 2 personen 

  • 80 gram zeekraal
  • 75 gram couscous
  • Bakje gerookte spekreepjes
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gram rucola
  • 10 cherrytomaatjes
  • 0,5 komkommer
  • 10 mini mozzarella (of een bol in stukjes)
  • 2 bosuitjes
  • Bosje platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 2 el limoen- of citroensap
  • 0,5 el mosterd
  • Vers gemalen peper

Wel eens gehoord van zeekraal? Door de zilte smaak van de zee is zeekraal heerlijk in een salade!

Zeekraal-rucola salade

Bereid de couscous volgens de verpakking, maar voeg aan het water een eetlepel limoen- of citroensap en versgemalen peper toe. Schep even goed om. Als stap bak je de spekjes krokant in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Breng ondertussen een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal 2 minuten in het kokende water. Schep de zeekraal uit de pan en leg in een vergiet om uit te lekken. Laat de pan met kokend water op het vuur staan en kook hierin de eieren tot de gewenste hardheid.

Snijd de cherrytomaatjes, komkommer, mozzarella en bosuitjes in stukken en hak het bosje peterselie in grof. Doe dit samen met de rucola in een grote saladekom. Maak een dressing van de olijfolie, limoen- of citroensap, mosterd en versgemalen peper en giet dit over de salade. Schep even goed om.

Verdeel de couscous over twee borden en verdeel hierover de zeekraal. Verdeel vervolgens de salade over de borden en schep hier de uitgebakken spekjes bovenop. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg deze aan weerszijden van de salade. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?