Frittata met courgette en verse kruiden



Ingrediënten 2 personen 

  • 200 gram courgette in plakken
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel jonge salieblaadjes
  • 1 eetlepel oreganoblaadjes (geen steeltjes)

Lekker als lunch, diner, of zelfs als hapje! Als je de frittata in kleine blokjes snijdt en er een cocktailprikker in steekt, heb je een prachtig plateau met hapjes.

Frittata met courgette en verse kruiden

Stoom of blancheer de plakken courgette in een paar minuten beetgaar. Laat de plakken daarna goed uitlekken.

Klop vervolgens in een kom de eieren met wat zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook gedurende ongeveer 1,5 minuut op matig vuur tot het begint te geuren. Voeg dan de kruiden toe en bak kort mee. Schep het mengsel uit de pan en voeg bij het ei en de courgette.

Verhit in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie op hoog vuur. Schep het eimengsel in de pan en schraap een paar keer los van de bodem van de pan. Daarna bak je de frittata tot hij voor twee derde gestold is en leg een bord of platte deksel over de pan, stort de frittata op het bord en laat ‘m terug in de pan glijden, nu met de bruine kant boven. Bak tot de frittata volledig gestold is en serveer tenslotte in punten of blokken.

Tip: Je kunt frittata ook een paar minuten in de oven laten garen i.p.v. omdraaien. Hiervoor verwarm hiervoor de oven op 230 graden en gebruik een ovenvaste koekenpan. Lekker met een frisse salade!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!