Butternutsoep


Lekker opwarmen bij koude winterdagen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote butternutpompoen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortel, in plakjes gesneden
  • 3 vetarme groentebouillonblokjes
  • 1/2 theelepel currykruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geroosterde pompoenpitten of kruiden voor de garnering

Bereiding:

  1. Snijd de butternutpompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Schil de pompoen en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg wat pamspray toe. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de blokjes butternutpompoen toe aan de pan en bak ze nog eens 5 minuten mee. Roer regelmatig.
  4. Voeg de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 20-25 minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Breng de soep op smaak met zout, peper en currykruiden. 
  7. Serveer de butternutsoep warm en garneer met geroosterde pompoenpitten of kruiden naar keuze.

Geniet van je zelfgemaakte butternutsoep!

Zwarte peper Healthy Crackers

Is butternut gezond?

Ja, butternut is een gezonde groente met verschillende voedingsvoordelen. Hier zijn enkele redenen waarom butternut gezond is:

  1. Voedingsstoffen: Butternut is een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine B6, kalium, magnesium en voedingsvezels.
  2. Antioxidanten: Butternut bevat antioxidanten, zoals bètacaroteen en vitamine C, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en het verminderen van oxidatieve stress. Dit kan helpen het risico op chronische ziekten, zoals hartziekten en bepaalde vormen van kanker, te verminderen.
  3. Ondersteuning van de immuunfunctie: Dankzij het hoge gehalte aan vitamine C kan butternut de immuunfunctie verbeteren en het lichaam helpen beschermen tegen infecties en ziekten.
  4. Gezonde huid: De vitamine A en vitamine E in butternut spelen een rol bij het behouden van een gezonde huid. Ze kunnen helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en het behoud van een jeugdige uitstraling bevorderen.
  5. Goed voor de spijsvertering: Butternut bevat ook voedingsvezels, die de spijsvertering bevorderen en helpen bij een gezonde stoelgang. Vezelrijk voedsel kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een verzadigd gevoel.
  6. Gewichtsbeheersing: Vanwege het lage caloriegehalte en het hoge vezelgehalte kan butternut een goede keuze zijn voor gewichtsbeheersing en het bevorderen van een gezonde stofwisseling.

Het is belangrijk op te merken dat de gezondheidsvoordelen van butternut het beste worden behaald wanneer het deel uitmaakt van een evenwichtig en gevarieerd dieet. Het is ook aan te raden om verse butternut te kiezen en te vermijden dat het te veel wordt gekookt om het maximale behoud van voedingsstoffen te waarborgen.

Viandro -50kg in 8 maanden!

Viandro -50kg in 8 maanden!

Al heel mijn leven kamp ik met zwaar overgewicht, zelfs toen ik kind was. Toen Covid aanbrak ging het helemaal de verkeerde kant op. Door het telewerk en de lockdowns was er nog amper lichaamsbeweging en vlogen de kilo’s er nog sneller aan. Ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, maar niets hielp. Dankzij Tim Torfs verloor ik maar liefst 50 kilo! Van 150kg naar 100kg! Ik leerde een nieuwe levensstijl aan te nemen, mijn voedingsgewoontes aan te passen en meer te bewegen.

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences