Helaas is chocopasta niet het meest gezonde broodbeleg. Zo bestaat een pot Nutella voor de helft uit suiker. Toch kan je wat ons betreft alsnog Nutella-dag vieren, want je kunt vrij gemakkelijk een gezonde variant op tafel te zetten.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel kokosolie
- 25 gram rauw cacaopoeder
- 1 theelepel vanille (beschikbaar bij bio winkels)
- 230 gram hazelnoten
- 25ml plantaardige melk
Bereiden:
Verwarm de oven voor en rooster hier vervolgens de hazelnoten zo’n 5 minuten in. Het liefst kies je voor hazelnoten waar de velletjes al vanaf zijn. Als dit niet het geval is verwijder je eerst de velletjes. De velletjes laten makkelijk los als je ze in een theedoek doet. Doe alle overige ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine haar werk doen door alles tot een gladde massa te maken. Bewaar de healthy Nutella in een glazen potje in de koelkast, en geniet er lekker iedere dag van.