Een combinatie van peer, walnoten en kaas voor 2 personen
- 1 citroen
- 50 gram walnoten ongezouten
- 4 rijpe peren Conference
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 theelepel vloeibare bloemenhoning
- 1 zak rucola
- 150 gram extra belegen kaasblokjes
Bereidingswijze
- Rasp de gele schil van 1 citroen en pers uit. Rooster de walnoten ongezouten in een droge koekenpan in ca. 3 min. krokant. Laat afkoelen en hak grof.
- Verdeel rucola over de borden en houd een klein beetje sla over voor de garnering. Schil vervolgens de rijpe peren Conference en snijd deze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verwijder het klokhuis met een schilmesje. Verdeel over de borden en besprenkel met wat citroensap.
- Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel Franse mosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel citroenrasp en 1 theelepel vloeibare bloemenhoning. Verdeel de laatst overgebleven rucola over de peer en besprenkel met de dressing.
- Strooi de kaasblokjes met de walnoten over de carpaccio.
Je kan je gezondheid én je relatie verbeteren met voedingTim Torfs
|