Frisse limoengarnalen met courgetti voor 2 personen | Instituut Tim Torfs

Frisse limoengarnalen met courgetti voor 2 personen


de combinatie van courgette, limoen en garnalen zorgt voor een frisse smaak

  • 200 gram verse garnalen of 14 gepelde scampi
  • 1 limoen
  • 3 cm gember
  • 400 gram verse spinazie
  • 10 gram koriander
  • Pam spray  
  • 10 gram munt
  • 400 gram courgetteslierten ( rauw! )
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 handje cashewnoot (ongezouten) ---> dit mag pas in fase 2!!!

  1. Was, rasp en pers de limoenen en hak de koriander en munt fijn.
  2. Pel en pers de knoflook, rasp de gember, was de spinazie.
  3. Meng de garnalen met de knoflook, de gember en de limoenrasp en laat 10 minuten marineren.
  4. Verhit een diepe pan met pamspray, bak de scampi kort aan ( gebruik je verse garnalen dan moet je ze niet bakken, maar op het einde van het recept aan het geheel toevoegen ) en voeg de spinazie toe. Bak het geheel al roerend door en voeg vervolgens het limoensap, de sojasaus, de koriander en de munt toe. Bak het nog 2 minuten door.
  5. Verdeel de rauwe (!) courgette spaghetti (courgetti ) over de borden, giet er het warme mengsel over en garneer met de koriander ( voor de liefhebbers :-) ) 
  6. Tip: Lekker met een chilipeper erdoor!


Pasta avocado carbonara | Instituut Tim Torfs

Pasta avocado carbonara | Instituut Tim Torfs

Pasta avocado carbonara

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences