de combinatie van courgette, limoen en garnalen zorgt voor een frisse smaak
- 200 gram verse garnalen of 14 gepelde scampi
- 1 limoen
- 3 cm gember
- 400 gram verse spinazie
- 10 gram koriander
- Pam spray
- 10 gram munt
- 400 gram courgetteslierten ( rauw! )
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 handje cashewnoot (ongezouten) ---> dit mag pas in fase 2!!!
- Was, rasp en pers de limoenen en hak de koriander en munt fijn.
- Pel en pers de knoflook, rasp de gember, was de spinazie.
- Meng de garnalen met de knoflook, de gember en de limoenrasp en laat 10 minuten marineren.
- Verhit een diepe pan met pamspray, bak de scampi kort aan ( gebruik je verse garnalen dan moet je ze niet bakken, maar op het einde van het recept aan het geheel toevoegen ) en voeg de spinazie toe. Bak het geheel al roerend door en voeg vervolgens het limoensap, de sojasaus, de koriander en de munt toe. Bak het nog 2 minuten door.
- Verdeel de rauwe (!) courgette spaghetti (courgetti ) over de borden, giet er het warme mengsel over en garneer met de koriander ( voor de liefhebbers :-) )
- Tip: Lekker met een chilipeper erdoor!
|