Heerlijk ovengerecht bij koude dagen
Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 300 gram kipgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 courgette, in blokjes gesneden
- 1 handvol verse basilicum, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- oregano en provencaalse kruiden
- Pamspray
- Gemalen kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van elke tomaat af. Hol de tomaten uit met een lepel, zodat er ruimte ontstaat voor het vullen.
- Verhit wat pamspray in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
- Voeg het kipgehakt toe en bak het tot het gaar is.Kruid met oregano en provencaalse kruiden.
- Voeg de rode paprika, tomatenvlees en courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
- Haal de pan van het vuur en roer de gehakte basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul elke uitgeholde tomaat met het kipgehaktmengsel. Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.
- Bak de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de tomaten zacht zijn.
- Serveer de tomaten warm en garneer eventueel met wat extra basilicum.
Wist je dat tomaten eigenlijk fruit zijn en geen groente? Botanisch gezien behoren tomaten tot de vruchtencategorie omdat ze ontstaan uit de bloem van de plant en zaden bevatten. In culinaire context worden ze echter vaak beschouwd als groente vanwege hun hartige smaak en gebruik in hartige gerechten. Dit komt door hun lage suikergehalte in vergelijking met andere vruchten. Dus de volgende keer dat je tomaten eet, weet je dat je eigenlijk fruit aan het eten bent!
|