Lasagne van courgette


Smakelijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een gezonde maaltijd

Ingrediënten:

  • 2 grote courgettes
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram geraspte mozzarella kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de courgettes in dunne plakken.
  3. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de ui en knoflook toe en bak tot het gehakt bruin is en de ui zacht is.
  4. Voeg de gezeefde tomaten, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, Italiaanse kruiden,  zout en peper toe aan de pan met het gehakt. Roer goed door en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Leg een laag courgetteplakken in een ovenschaal. Schep wat van het gehaktmengsel over de courgette.
  6. Verdeel wat geraspte kaas over de laag. Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag courgetteplakken.
  7. Strooi de geraspte mozzarella kaas over de bovenkant van de lasagne.
  8. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.

Weetje over courgette

Wist je dat courgette eigenlijk een vrucht is in plaats van een groente? Botanisch gezien behoort courgette tot de vruchtenfamilie van de komkommer, pompoen en meloen. In de culinaire wereld wordt courgette echter vaak beschouwd als een groente vanwege de manier waarop het wordt gebruikt in hartige gerechten. Courgette heeft een milde en neutrale smaak, waardoor het veelzijdig is en gemakkelijk kan worden toegevoegd aan salades, roerbakgerechten, pasta's en nog veel meer. Bovendien is courgette een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en vitamine A, waardoor het een gezonde keuze is voor verschillende diëten. Dus de volgende keer dat je een courgette gebruikt, kun je jezelf eraan herinneren dat je eigenlijk een vrucht aan het eten bent!

Peper

Courgetti met bolognesesaus

Courgetti met bolognesesaus

Gezond en lekker alternatief voor pasta, in een handomdraai gemaakt Ingrediënten 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 courgett...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences