Pittige scampi's in de pan met een fris slaatje


Met de feestdagen kunnen genieten van dit heerlijk gerechtje zonder schuldgevoel

Ingrediënten

- scampi's
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- peterselie fijn gehakt
- chilivlokken
- rucola
- tomaatjes
- olijfolie

Bereiding

Bak de ui en look aan in olijfolie, voeg de scampi's toe en bak deze tot ze gaar zijn. Kruid met een beetje chilivlokken. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie. Serveer met een fris slaatje van rucola en tomaatjes.

Dressing

Weetje over chilivlokken

Chilivlokken, ook wel bekend als chili flakes, zijn gedroogde en gemalen rode pepervlokken. Ze worden vaak gebruikt om gerechten een pittige smaak en een vleugje warmte te geven. Hier zijn enkele kenmerken en toepassingen van chilivlokken:

  • Pittigheid: Chilivlokken zijn gekend om hun pittigheid. De mate van pittigheid kan variëren, afhankelijk van het soort chilipepers dat gebruikt wordt. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het toevoegen van chilivlokken aan gerechten, vooral als je niet gewend bent aan het eten van pikant voedsel.
  • Smaakversterker: Chilivlokken kunnen de smaak van gerechten versterken en een extra dimensie toevoegen. Naast de pittigheid hebben ze een karakteristieke smaak die kan variëren van mild tot intens, afhankelijk van de pepersoort.
  • Veelzijdigheid: Chilivlokken kunnen gebruikt worden in verschillende gerechten en recepten. Ze zijn een populaire toevoeging aan pizza's, pasta's, stoofschotels, soepen, roerbakgerechten, marinades en dressings. Ze kunnen ook gebruikt worden als garnering om een vleugje pit toe te voegen aan salades of gestoomde groenten.
  • Opslag: Het is het beste om chilivlokken op een koele, donkere plaats te bewaren in een goed afgesloten pot of verpakking om hun smaak en kwaliteit te behouden.
  • Variaties: Naast gewone chilivlokken zijn er ook andere varianten verkrijgbaar, zoals gerookte chilivlokken (bijvoorbeeld pimentón de la Vera) die een rokerige smaak hebben, en chilivlokken met extra hete pepers zoals habanero of ghost pepper voor wie van extra pittig houdt.

Bij het gebruik van chilivlokken is het belangrijk om te experimenteren met de hoeveelheid die je aan je gerechten toevoegt, afhankelijk van je smaak en tolerantie voor pittigheid. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe. Het is altijd beter om met mate te beginnen en geleidelijk op te bouwen.

Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!

Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!

Voor 4 personen Dit gerecht kan je voorzien als hapjes bij het aperitief of als voorgerecht. Ingrediënten 2 stronken roodlof 2 stronken witl...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences