Geroosterde bloemkool


Geroosterde bloemkool met walnoten en chilivlokken is een smaakvol bijgerecht dat perfect past bij gegrild vlees of vis. Het geeft de bloemkool een heerlijke warme en pittige smaak, terwijl de walnoten zorgen voor extra crunch en smaak. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in plakken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken (pas aan naar smaak)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram walnoten, grof gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede  bakplaat. 
  3. Voeg olijfolie, chilivlokken, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng goed. Bestrijk de bloemkool gelijkmatig met de kruiden.
  4. Rooster de bloemkool gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Voeg de gehakte walnoten toe aan de geroosterde bloemkool en zet nog 5 minuten terug in de oven, zodat de walnoten licht geroosterd worden.
  6. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het serveert.
Peper

Wist je dat bloemkool eigenlijk een lid is van de koolfamilie.

Een ander interessant weetje is dat bloemkool van nature wit is, maar er zijn ook variëteiten in andere kleuren, zoals paars, oranje en groen. Deze kleurrijke varianten bevatten vaak extra voedingsstoffen en antioxidanten.

Daarnaast is bloemkool een voedzame groente met veel gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol vitamines. Het bevat ook verschillende mineralen, vezels en antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezond lichaam en een sterk immuunsysteem.

Tot slot kan bloemkool op verschillende manieren worden bereid, zoals roosteren, stomen, koken of zelfs rauw eten. Het kan worden gebruikt als basis voor bloemkoolrijst, als ingrediënt in salades, geroosterd als bijgerecht.

Kippengehakt met bloemkoolroosjes & champignons met spaghetti van courgette en wortelen

Kippengehakt met bloemkoolroosjes & champignons met spaghetti van courgette en wortelen

Recept voor 2 personen: 1 bloemkool in roosjes 2 courgetten 5 dikke wortelen 2 bakjes witte champignons 300 gr kippengehakt Sambal oelek Pez...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences