Groentetaart


Serveer de groentetaart warm als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als lunch. Het is een heerlijke en gezonde manier om van allerlei groenten te genieten!

Groentetaart is ook geweldig om te 
serveren bij speciale gelegenheden, zoals brunches, feestjes of 
familiediners. Het ziet er kleurrijk en feestelijk uit, en je kunt het 
in plakken snijden om te serveren.
Groentetaart is ook geweldig om te serveren bij speciale gelegenheden, zoals brunches, feestjes of familiediners. Het ziet er kleurrijk en feestelijk uit, en je kunt het in plakken snijden om te serveren.

Ingrediënten

  • 200 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 200 gr groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukjes gesneden
  • 200 gr verse spinazie
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Pampray

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit Pamspray in een pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de asperges toe en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter worden. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg het groentemengsel in een taartvorm.
  4. In een kom meng je de eieren en melk tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
  5. Bestrooi de bovenkant van de taart met geraspte kaas.
  6. Bak de groentetaart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de taart stevig aanvoelt.
  7. Haal de taart uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Pamspray

Groentetaart is een veelzijdig en smakelijk gerecht

Het is een geweldige manier om allerlei groenten te gebruiken en het is perfect voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Je kunt verschillende soorten groenten combineren, afhankelijk van wat je lekker vindt of wat er in het seizoen is.

Daarnaast is groentetaart ook een geweldige optie om restjes groenten op te maken. Je kunt restjes groene paprika, tomaten, courgette of andere groenten toevoegen aan de taartvulling. Op die manier verspil je geen voedsel en creëer je een heerlijk gerecht.

Daarnaast kun je experimenteren met verschillende soorten kaas, kruiden en specerijen om de smaak van de taart aan te passen.

Groentetaart is ook geweldig om te serveren bij speciale gelegenheden, zoals brunches, feestjes of familiediners. Het ziet er kleurrijk en feestelijk uit, en je kunt het in plakken snijden om te serveren.

Frittata met courgette en verse kruiden

Frittata met courgette en verse kruiden

Ingrediënten 2 personen  200 gram courgette in plakken 6 eieren 2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 eetl...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences