Gehaktbrood met Veenbessen, Witloofslaatje & Puree | Instituut Tim Torfs

Gehaktbrood met Veenbessen, Witloofslaatje & Puree

Gehaktbrood met Veenbessen, Witloofslaatje & Puree

Heerlijk Gehaktbrood met Veenbessen, Witloofslaatje en Puree

Welkom op onze blog! Vandaag delen we een fantastisch recept voor een smaakvolle maaltijd die perfect is voor een gezellig etentje met vrienden of familie: gehaktbrood met veenbessen, een fris witloofslaatje en romige puree. Dit gerecht is perfect voor 4 à 6 personen en biedt een heerlijke balans van smaken en texturen.

Ingrediënten

Voor de puree:

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 250 gr grof zeezout
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • Enkele takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes look
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 125 gr boter
  • Peper en zout

Voor het gehaktbrood:

  • 500 gr rundergehakt
  • 500 gr varkensgehakt
  • 350 gr kalkoenfilet, in dobbelsteentjes
  • 300 gr foie gras, in dobbelsteentjes
  • 75 gr gepelde pistachenootjes
  • 1 mandarijn, in stukjes
  • 1 ei
  • 1 takje tijm
  • 1 grote el Pauwels mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 10 sneetjes gerookt spek
  • 2 kippenbouten
  • 2 kippenvleugels
  • Peper en zout
  • Olijfolie of boter om in te vetten

Voor de veenbessensaus:

  • 350 gr verse veenbessen
  • 150 gr rietsuiker
  • 1 mandarijn, de zeste en het sap

Voor het witloofslaatje:

  • 4 stronkjes witloof, in julienne
  • 1 groene appel, in julienne
  • 0,5 citroen, het sap
  • 2 el mayonaise
  • Peper

Bereiding

Puree:

  1. Verdeel het zeezout over een bakplaat en leg de aardappelen erbovenop. Gaar ze een uur op 180°C.
  2. Verwarm room en melk met laurier, tijm en knoflook. Laat trekken en zeef.
  3. Schil en pureer de aardappelen. Voeg de warme room en boter toe en breng op smaak.

Gehaktbrood:

  1. Meng gehakt, kalkoen, foie gras, pistachenoten, mandarijn, ei, mosterd, paneermeel, tijm, peper en zout.
  2. Vorm een gehaktbrood, omwikkel met spek en bak 2 uur op 120°C. Verhoog naar 180°C voor nog eens 45 minuten.

Veenbessensaus:

  1. Kook veenbessen met suiker en mandarijn. Laat indikken tot een saus.

Witloofslaatje:

  1. Meng witloof en appel met citroensap en mayonaise. Breng op smaak met peper.

Serveren

Serveer het gehaktbrood met de romige puree, zoete veenbessensaus en het frisse witloofslaatje. Dit recept biedt een complete maaltijd die vol zit met comfort en smaak. Eet smakelijk!

Wilt u meer weten over hoe u een gezondere levensstijl kunt volgen? Bekijk dan eens onze diverse programma’s en producten die aan uw behoeften voldoen. We zijn er om u te helpen op uw reis naar gezondheid en welzijn.

Zweedse balletjes maak je toch gewoon zelf?!

Zweedse balletjes maak je toch gewoon zelf?!

Zweedse gehaktballetjes met wortelpuree en veenbessen zijn eenvoudig zelf te maken voor een heerlijke maaltijd.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences