Hier is een heerlijk recept voor 2 personen: Tabouleh met Libanese Kip en Groene Olijven.
Ingrediënten
Voor de Libanese kip:
- 2 kippendijen zonder bot
- 0,5 ui, fijngesnipperd
- 1 Stoffels tomaat, in blokjes
- 25 gr groene olijven, zonder pit en gehalveerd
- 5 draadjes saffraan
- 0,5 tl komijn
- 0,5 tl ras-el-hanout
- 1,5 teentjes look
- 1,5 el Kikkoman sojasaus
- 125 ml kippenbouillon
- 0,125 gepekelde citroen, de schil fijngehakt
- Isio 4 olie
Voor de tabouléh:
- 75 gr volkoren couscous
- 0,5 kleine bloemkool
- 75 gr Tomaten in twee gesneden
- 0,5 komkommer, in kleine blokjes
- 0,5 appel, in blokjes
- 0,5 citroen, het sap en de zeste
- 1 el kappertjes
- 0,5 handje kervel
Bereiden
- Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige pot op het vuur. Kleur de kippendijen aan.
- Voeg de ui, tomatenblokjes en olijven toe.
- Doe de smaakmakers erbij: saffraan, komijn, ras el hanout, look en sojasaus.
- Blus met de kippenbouillon en laat de stoofpot 30 à 45 minuten garen in de oven onder deksel.
- Maak ondertussen de tabouleh. Zet de couscous onder met kokend water, laat wellen en kruid met peper en zout.
- Rasp de bloemkool fijn. Verhit olie in een pan en bak de bloemkoolcouscous tot die gaar is.
- Meng in een grote kom de kerstomaatjes met de komkommer en appel. Voeg de bloemkoolcouscous en volkoren couscous toe.
- Voeg de zeste en het sap van een citroen en kappertjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de stoofpot uit de oven. Voeg de gepekelde citroen toe.
- Hak de kervel fijn en meng onder de tabouleh.
- Serveer de Libanese kip samen met de tabouleh.
Geniet van dit smakelijke gerecht!
![]() |
Zweedse balletjes maak je toch gewoon zelf?!Zweedse gehaktballetjes met wortelpuree en veenbessen zijn eenvoudig zelf te maken voor een heerlijke maaltijd. |