Voor 2 personen
Ingrediënten
- 300 g kipfilet (150 g per persoon)
- 150 g risottorijst
- 2 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 grote wortel (in reepjes)
- 1 paksoi (in reepjes)
- 2-3 el sojasaus
- 2-3 el zoet-pikante chilisaus
- 40 g honingpinda’s
- Snufje zout
- Water (voor het koken van de rijst)
Bereiding
1. Risottorijst bereiden
- Pers de knoflook.
- Verhit 1 el sesamolie in een (kook)pan.
- Bak de helft van de knoflook kort tot deze begint te geuren (niet bruin laten worden).
- Voeg de risottorijst toe, schep kort om.
- Giet er ongeveer 400 ml water bij en voeg een snufje zout toe.
- Breng aan de kook en laat zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot de rijst zacht en het water opgenomen is. Voeg indien nodig extra water toe.
2. Kip en groenten
- Snijd de kipfilet in blokjes of repen.
- Verhit 1 el sesamolie in een grote wok of koekenpan.
- Voeg de overige knoflook toe en bak kort.
- Doe de kipfilet erbij en bak goudbruin en gaar.
- Voeg de wortel en paksoi toe, roerbak 2-3 minuten op hoog vuur.
3. Saus en pinda’s
- Voeg de sojasaus en zoet-pikante chilisaus toe aan de kip en groenten en roer goed door.
- Laat de saus iets indikken.
- Voeg de honingpinda’s op het laatst toe, zodat ze knapperig blijven maar hun smaak afgeven aan het geheel.
Serveren
- Schep de knoflook-risottorijst op borden.
- Verdeel de kip met zoete sojasaus, groenten en pittige honingpinda’s eroverheen.
- Bestrooi eventueel met extra pinda’s of wat verse koriander.
Tip: Je maakt het gerecht extra pittig door een beetje verse rode peper toe te voegen bij de groenten.
Energie & Voedingswaarde (per persoon)
Afhankelijk van gebruikte merken en exacte hoeveelheden:
- Kcal: ca. 550-600
- Eiwit: 32-35 g
- Koolhydraten: 60-65 g
- Vet: 15-20 g
Smakelijk eten!
Recept: Hartverwarmende Pompoensoep met Kokos, Gember & PompoenpittenRomige pompoensoep met kokos en gember; eenvoudig recept met frisse limoen en knapperige pompoenpitten voor twee personen. |





