Deze frisse, huisgemaakte tartaarsaus past perfect bij vis, gegrilde kip, groenten uit de oven of een magere hamburger.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 200 g magere yoghurt of halfvolle Griekse yoghurt
- 2 à 3 el mayonaise (die met de paarse dop van Devos-Lemmens!!!!)
- 1 fijngesneden sjalot
- 2 el fijngehakte augurk (of zure uitjes)
- 1 el kappertjes, fijngehakt (optioneel)
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 tl mosterd (oud of Dijon)
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
Tip Tim Torfs-proof: gebruik extra magere yoghurt en light mayo om de saus lichter te maken en beter passend binnen een slanke levensstijl.
Bereiding
- Basis maken
- Meng de yoghurt en mayonaise in een kom tot een gladde saus.
- Smaakmakers toevoegen
- Roer de fijngesneden sjalot, augurk, kappertjes, peterselie en bieslook door de saus.
- Afkruiden
- Voeg de mosterd en het citroensap toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laten rusten
- Dek de kom af en laat de tartaarsaus minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
- Zo kunnen de smaken goed intrekken.
Serveren
- Serveer koud bij:
- gegrilde of gebakken vis
- gestoomde of gegrilde groenten
- ovenaardappeltjes of zoete aardappel
- mager vlees of kip
Tim's appelcake zonder bloemGezonde appelcake zonder bloem, gemaakt met havervlokken en kokosmelk. Slechts 150 kcal per portie, ideaal als ontbijt of snack. |





