Recept: Zelfgemaakte tartaarsaus (voor 4 personen) | Instituut Tim Torfs

Recept: Zelfgemaakte tartaarsaus (voor 4 personen)

Recept: Zelfgemaakte tartaarsaus (voor 4 personen)

Deze frisse, huisgemaakte tartaarsaus past perfect bij vis, gegrilde kip, groenten uit de oven of een magere hamburger.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g magere yoghurt of halfvolle Griekse yoghurt
  • 2 à 3 el mayonaise (die met de paarse dop van Devos-Lemmens!!!!)
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 2 el fijngehakte augurk (of zure uitjes)
  • 1 el kappertjes, fijngehakt (optioneel)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl mosterd (oud of Dijon)
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Tip Tim Torfs-proof: gebruik extra magere yoghurt en light mayo om de saus lichter te maken en beter passend binnen een slanke levensstijl.

Bereiding

  1. Basis maken
  • Meng de yoghurt en mayonaise in een kom tot een gladde saus.
  1. Smaakmakers toevoegen
  • Roer de fijngesneden sjalot, augurk, kappertjes, peterselie en bieslook door de saus.
  1. Afkruiden
  • Voeg de mosterd en het citroensap toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  1. Laten rusten
  • Dek de kom af en laat de tartaarsaus minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Serveren

  • Serveer koud bij:
  • gegrilde of gebakken vis
  • gestoomde of gegrilde groenten
  • ovenaardappeltjes of zoete aardappel
  • mager vlees of kip
 

Tim's appelcake zonder bloem

Gezonde appelcake zonder bloem, gemaakt met havervlokken en kokosmelk. Slechts 150 kcal per portie, ideaal als ontbijt of snack.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel.

Ja, ik start nu!