Ingrediënten
- Aardappelen: 400 gram
- Piri-piri kruiden: 3 theelepels
- Knoflook: 1 teen
- Sperziebonen: 200 gram
- Kipfilet: 2 stuks
- Rode puntpaprika: 1 stuk
- Ui: 1 stuk
- Abrikozenchutney: 50 gram
- Gerookt paprikapoeder: 1,5 theelepel
- Peper & zout: naar smaak
- Olijfolie: voor het bakken
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Aardappelen voorbereiden: Schil de aardappelen (optioneel) en snijd ze in partjes. Kook deze 5 minuten voor in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
- Sperziebonen blancheren: Haal de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook ze 3 minuten in kokend water, giet af en spoel met koud water.
- Groenten snijden:
- Snijd de ui in partjes.
- Snijd de paprika in brede repen.
- Hak de knoflook fijn.
- Kip op smaak brengen: Bestrijk de kipfilets aan alle kanten met 2 tl piri-piri kruiden, 1 tl gerookt paprikapoeder, peper, zout en een beetje olijfolie. Laat even intrekken.
- Tray vullen: Meng in een grote kom de aardappelen, sperziebonen, ui, paprika en knoflook met de rest van de piri-piri kruiden, paprikapoeder, 1 el olijfolie, peper en zout. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier.
- Kip toevoegen: Leg de gekruide kipfilets bovenop de groenten.
- Bakken: Schuif de bakplaat in de oven en bak in ca. 30-35 minuten gaar. Halverwege de kipfilets eventueel omdraaien en groenten omscheppen.
- Serveren: Haal de traybake uit de oven, schep op borden en serveer met een flinke lepel abrikozenchutney erbij.
Serveertip
Lekker met een frisse salade. Wil je extra pit? Voeg wat extra piri-pirikruiden toe!
Eet smakelijk! Heb je nog meer recepten of gezondheidsadvies nodig? Neem gerust contact op met Instituut Tim Torfs of bekijk onze gezonde recepten online.
|
Recept: Hartverwarmende Pompoensoep met Kokos, Gember & PompoenpittenRomige pompoensoep met kokos en gember; eenvoudig recept met frisse limoen en knapperige pompoenpitten voor twee personen. |





